Tweetalig vwo (tto)

Heb jij een vwo-advies, hou je van uitdaging en wil je het beste uit jezelf halen? Ga jij voor een succesvolle toekomst met een internationale of wetenschappelijke carrière? Dan past het tweetalig onderwijs op het Dorenweerd bij jou! Tto is meer dan alleen onderwijs in twee talen. Tto staat vooral voor onderwijs waarin jij kunt uitblinken. We leren je jouw capaciteiten optimaal te gebruiken en bereiden je voor op een vervolgstudie aan een universiteit, in Nederland óf daarbuiten. Naast je vwo-diploma behaal je ook je International Baccalaureate certificaat. Hiermee wordt je kans op toelating tot (internationale) universiteiten enorm verhoogd. Kortom; na je vwo-tto staan de deuren wereldwijd voor je open!

Wat is tweetalig onderwijs?

Tto is een zesjarige vwo-opleiding. Je volgt dezelfde vakken als de leerlingen in de andere vwo-klassen en je behaalt ook hetzelfde diploma. Het grote verschil met ‘normaal’ vwo is dat tto nog meer gericht is op jouw toekomst. Je wordt voorbereid op een internationale of wetenschappelijke carrière, je leert academisch denken, kansen te zien en te benutten en het maximale uit jouw mogelijkheden en talenten te halen. Het klinkt nu misschien nog vaag en ver weg, maar terwijl jij je middelbare school volgt, word je mentaal klaargestoomd voor een succesvolle toekomst. Tto geeft je straks een betere start.

Voorbereiden op de universiteit

In de bovenbouw doorloop je, naast het reguliere vwo-examenprogramma, een driejarig, internationaal georiënteerd ‘pre-academisch curriculum’. Dat betekent dat je extra vakken en onderdelen krijgt, waarmee je jezelf voorbereidt op een universitaire studie. Ongeveer 1/3 van je vakken krijg je nog in het Engels. Daarnaast ligt de focus op het International Baccalaureate (IB) English programma van het IBO (www.ibo.org ). Door het IB leer je al op een academisch niveau denken terwijl je nog op de middelbare school zit. Het ‘hoe pak ik het aan’ staat centraal en niet het ‘wat moet ik leren’. Door een intensief traject van analyseren, reflecteren en communiceren, krijg je de vaardigheden die essentieel zijn om met succes de universiteit te doorlopen. Met je IB certificaat willen ze je graag hebben op universiteiten over de hele wereld!

Is tweetalig onderwijs iets voor jou?

Het tto is een bijzondere opleiding die behoorlijk wat van je vraagt. Motivatie en doorzettingsvermogen zijn dan ook belangrijke voorwaarden voor een tto-leerling. Daarnaast moet je natuurlijk plezier in leren hebben. Om je aan te melden voor tto heb je een vwo-advies van de basisschool nodig.
Een tto-opleiding is duurder dan een gewone opleiding. Internationale contacten, culturele activiteiten, materialen voor de mediatheek en examengelden bijvoorbeeld, brengen extra kosten met zich mee. Daarom vragen we een extra ouderbijdrage van 450 euro per leerjaar. We zouden het erg jammer vinden als je door deze extra kosten niet voor het tto kunt kiezen. Maak een afspraak met de teamleider indien dit het geval is. Dan gaan we samen bekijken of een bijdrage uit ons sociaal fonds behulpzaam kan zijn.

Voor meer informatie over het vwo en tto kunt u ook een kijkje nemen op de pagina brochures.
Wilt u specifiek meer informatie over het tto? Kijk dan ook eens op www.ikkiestto.nl.