Kernwaarden/ kenmerken


Met ons team leveren wij vanuit de kernwaarden samen, ambitie, passie en veilig een bijdrage aan de ontwikkeling van jonge mensen. We geven onze leerlingen de aandacht die zij nodig hebben, onder andere door goede begeleiding en uitdagend onderwijs. We spelen daarbij zoveel mogelijk in op de verschillen tussen leerlingen. Bij het onderwijs wordt uitgegaan van de gelijkwaardigheid van alle godsdienstige en levensbeschouwelijke overtuigingen.

Kleinschalig

De school telt ruim1100 leerlingen en is door de indeling in afdelingen kleinschalig georganiseerd. Onder leiding van een teamleider zijn de mentoren en vakdocenten verantwoordelijk voor het onderwijs, de begeleiding en de zorg aan de betreffende leerlingen. De teamleiders worden ondersteund door de leerlingcoördinatoren. De afdelingen worden voor wat betreft de zorg ondersteund door het zorgteam. 

Aandacht voor (jouw) talent!

Onderwijs houdt voor ons meer in dan leerlingen opleiden naar een goed diploma. Leerlingen de kans geven om zich te ontwikkelen als individu en als medemens in onze maatschappij, vinden wij minstens zo belangrijk. Naast kwalitatief goede lessen en begeleiding bieden we leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan tal van activiteiten die aansluiten bij hun talenten en interesses, zodat zij in staat zijn het beste uit zichzelf te halen.

Faciliteiten

Het Dorenweerd College is gehuisvest in een modern en sfeervol gebouw. De school beschikt naast een gezellige aula over een centraal gelegen leercentrum voor de leerlingen. Daarnaast zijn de lokalen voorzien van een interactieve opstelling. Het schoolgebouw heeft een bijzonder mooie architectuur en is riant gelegen in een bosrijke omgeving.