Burgemeester Agnes Schaap op bezoek!

Op donderdag 11 april ontvingen we een speciale gast! Burgemeester Agnes Schaap bracht een bezoek aan de school nadat twee enthousiaste leerlingen, Nola en Meike, een uitnodiging naar haar hadden gestuurd. De burgemeester nam de uitnodiging om met de klas in gesprek te gaan meteen met veel enthousiasme en open armen aan. 

Van verrassende vragen zoals "Als u straks geen burgemeester meer bent, kan ik dan nog uw huis kopen?" tot nieuwsgierigheid over het beleid ten aanzien van 'de wolf' en verkeersveiligheid, de leerlingen toonden hun oprechte interesse door veel verschillende, scherpe vragen te stellen aan de burgemeester.

De actie van leerlingen Nola en Meike kwam voort uit het vak Global Studies, waarin ze de wereld en haar gebeurtenissen verkennen. Burgemeester Agnes Schaap, benadrukte het belang van jongerenparticipatie in de politiek. "Het is inspirerend om de interesse van deze jeugd te zien in de wereld om hen heen en hoe zij zich betrokken voelen bij de lokale gemeenschap," merkte ze op.

Docent Lukas van der Heijde: “Voor onze leerlingen was het een unieke kans om de burgemeester te horen spreken over haar visie, haar ervaringen als bestuurder en te leren over haar successen en obstakels. Tegelijkertijd kregen ze waardevolle inzichten in het belang van betrokkenheid en participatie bij de lokale gemeenschap. De leerlingen vonden het ontzettend interessant en konden gewoon niet stoppen met vragen stellen!”

Terug
Media
  • Dorenweerd_Burgemeester2024_1
  • Dorenweerd_Burgemeester2024_2
  • Dorenweerd_Burgemeester2024_12