Paarse vrijdag

Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag, de dag waarop leerlingen en docenten door het dragen van paarse kleding, accessoires en/of make-up laten zien dat ze de LGBTQ+ community steunen. Het thema van dit jaar was muziek. De afgelopen decennia zijn veel artiesten opgekomen voor de LGBTQ+ rechten en vorige week vierden we deze helden.

Daarom roepen we iedereen jaarlijks op om met Paarse Vrijdag de steun voor de LGBTQ+ community toonbaar te maken door het dragen van iets paars. Wie geen paars heeft dagen we uit om op een andere manier steun zichtbaar te maken.

Op paarse vrijdag heeft onze rector Jeroen Beekmans met een groep leerlingen de regenboogvlag gehesen. InDifferent heeft de school paars versierd, heeft van de pauzes een bescheiden feestje gemaakt waar leerlingen en docenten hun nagels konden laten lakken, op instagram werden de muzikale helden gevierd en een podcast is gereleased, met een interview met de Arnhemse wethouder van inclusie Martien Louwers. Ook waren verschillende InDifferent leerlingen te gast in een talkshow die is georganiseerd door D66 in Arnhem. In Arnhem kleurden de John Frostbrug, het gemeentehuis en verschillende gebouwen paars.
Terug
Media
  • 2020_12_11_PaarseVrijdag_23.1